TESS MERLOT ET LES MOUTONS – VOYAGES EN CHANSONS

 

In Voyages en chansons reizen we van Nederland naar Frankrijk, via de minst voor de hand liggende, maar oh zo interessante omwegen. We varen langs de havens van Amsterdam en Rotterdam, vliegen in sneltreinvaart via het Brussel van de jaren 1910 door naar Duitsland en Italië en raken zelfs even in Australië verzeild om uiteindelijk tóch in Parijs te arriveren.

Met originele, vertaalde én eigen chansons nemen Tess et les Moutons het publiek mee in een anderhalf durende Franstalige roadtrip langs bekende en onbekende wegen, dorpen en steden. We lopen er Edith Piaf, Jacques Brel en Charles Aznavour tegen het lijf, maar ook Maurice Chevalier, Leo Ferré en zelfs Annie M.G. Schmidt. Hopeloos verdwalen in de verhalen achter het Franse chanson ligt op de loer, maar geen zorgen: uiteindelijk gaat een reis immers niet om de eindbestemming, maar om de weg er naartoe.

De band

Tess van der Zwet – zang
Leon Sibum – gitaar
Tim Kerssies – accordeon/melodica
Boris Egberts – contrabas
Michel Buijsse – percussie/drums

Reeds bevestigde shows

Organisatie

made4eachother
Marc Kooistra
Tel. 0031 6 5580 31 59
info@made4eachother.eu

Prijzen op aanvraag

Speelperiode

EP

De EP ‘Chansons pour non-francophones’ is een hommage aan de mooiste chansons. De vijf tweetalige nummers leveren onherroepelijk kippenvel van herkenning op bij de liefhebbers van Franse muziek en zijn een perfecte introductie voor ‘non-francophonen’.

De EP is via m4eo te bestellen op CD en vinyl.